Królewska jajecznica jest niesamowicie puszysta i kremowa. A wszystko to za sprawą pewnego składnika. Sprawdź przepis.
Jajecznica to idealny pomysł na śniadanie. Najlepiej smakuje usmażona na wędzonym boczku, z pomidorkami. Ale mało kto wie, że kiedyś robiono ją zupełnie inaczej – dodawano pewien znany składnik, który każdy ma w swojej kuchni. Będziesz zachwycony jej smakiem.
Królewska jajecznica – obłędnie kremowa, delikatna i puszysta
Dodaj do jajek troszkę majonezu – to sprawi, że będzie lekka niczym piórko i bardzo puszysta. Ten dodatek odmienia jej smak. Warto wypróbować tego przepisu – wystarczy raz spróbować, a już zawsze będziesz robić jajecznicę w ten sposób. Oto przepis.
Składniki:
» 4 jajka
» 2 plastry boczku wędzonego
» odrobina masła
» 1 łyżeczka majonezu
» sól i pieprz do smaku
» opcjonalnie: pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
Plastry boczku pokrój w cienkie paseczki, a potem podsmaż je na patelni. Jajka wbij do miski i dodaj majonez, pieprz, sól do smaku oraz odrobinę startego masła na tarce. Pomidorki koktajlowe przekrój na poł i dodaj do jajek.
Wlej jajka na patelnię, ale pamiętaj o zmniejszeniu ognia, by jajecznica nie zrobiła się sucha. Mieszaj delikatnie i nakładaj na talerze. Smacznego!