Dodaj do sosu zamiast mąki, a jego konsystencja będzie idealna i klarowna. Genialny patent, który musi poznać każdy smakosz.
Sos często przygotowujemy do dań obiadowych – zrazów, gulaszu i innych. Pod koniec duszenia wyjmujemy mięso i zagęszczamy sos. Wiele osób robi to przy użyciu mąki wymieszanej z odrobiną wody, ale mało kto wie, że jest na to lepszy i smaczniejszy sposób. Sprawdź na czym polega i koniecznie wypróbuj.
Dodaj to do sosu zamiast mąki. Będziesz robić tak już zawsze
Dodaj do sosu zmielone kawałki chleba do zagęszczenia. Jak to zrobić? Po prostu zmiksuj kawałki chleba na mąkę i dodaj do potrawy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. To jest świetny sposób na wykorzystanie resztek chleba, które inaczej mogłyby się zmarnować.
Przyda się każdemu, kto nie lubi marnować żywności. Dzięki temu nadasz też nowego wymiaru smaku danej potrawie. Warto o tym pamiętać i nie wyrzucać resztek chleba do kosza.