Puszyste i mięciutkie babeczki zachwycą każdego swoim smakiem. Są bardzo lekkie i pięknie wyrastają w piekarniku. Poznaj przepis.
Te babeczki czekoladowe trafią w gusta każdego smakosza. Są idealne do filiżanki kawy jako deser. Ich przygotowanie zajmuje 3 minuty, a pieczenie w piekarniku to tylko 25 minut. Mięciutkie, delikatne i pulchne jak chmurka. Przepis znajdziesz poniżej.
Puszyste i mięciutkie babeczki. Przepis w 5 minut
Składniki:
(12 sztuk)
» 2 szklanki mąki pszennej
» 1/2 szklanki cukru
» 1 opakowanie cukru wanilinowego
» 2 łyżeczki proszku do pieczenia
» 1 szklanka mleka
» 2 jajka
» 1/3 szklanki oleju
» 2 łyżeczki kakao
Przygotowanie:
Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, kakao oraz proszek do pieczenia wymieszaj. Do drugiej miseczki wlej ciepłe mleko, olej, a następnie wbij jajka i krótko zmiksuj. Wymieszaj suche składniki z mokrymi, a potem wlej do kokilek. Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Po upieczeniu możesz posypać babeczki cukrem pudrem albo posmarować nutellą. Smacznego!