Puszyste i mięciutkie babeczki. Zrobisz je w 15 minut

Puszyste i mięciutkie babeczki
ShareInfo

Puszyste i mięciutkie babeczki zachwycą każdego swoim smakiem. Są bardzo lekkie i pięknie wyrastają w piekarniku. Poznaj przepis. 

REKLAMA

Te babeczki czekoladowe trafią w gusta każdego smakosza. Są idealne do filiżanki kawy jako deser. Ich przygotowanie zajmuje 3 minuty, a pieczenie w piekarniku to tylko 25 minut. Mięciutkie, delikatne i pulchne jak chmurka. Przepis znajdziesz poniżej.

Puszyste i mięciutkie babeczki. Przepis w 5 minut

Składniki:
(12 sztuk)

» 2 szklanki mąki pszennej
» 1/2 szklanki cukru
» 1 opakowanie cukru wanilinowego
» 2 łyżeczki proszku do pieczenia
» 1 szklanka mleka
» 2 jajka
» 1/3 szklanki oleju
» 2 łyżeczki kakao

REKLAMA

Przygotowanie:

Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, kakao oraz proszek do pieczenia wymieszaj. Do drugiej miseczki wlej ciepłe mleko, olej, a następnie wbij jajka i krótko zmiksuj. Wymieszaj suche składniki z mokrymi, a potem wlej do kokilek. Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.

Po upieczeniu możesz posypać babeczki cukrem pudrem albo posmarować nutellą. Smacznego!

REKLAMA

Udostępnij: