Co warto dodawać do kawy, aby była jeszcze lepsza dla organizmu?

Fot. Pixabay.com

Kawa jest niezbędnym elementem każdego dnia wielu osób. Bez jej porannego spożycia trudno jest im sobie wyobrazić pozytywne wejście w dzień. Co warto do niej dodać, aby była jeszcze lepsza?

REKLAMA

W zależności od konkretnego rodzaju spożywanej kawy, może ją wzbogacać o różne cenne w wartości odżywcze dodatki. Jednym z nich są banany, które dodadzą napojowi słodyczy.

Dobrym składnikiem do kawy jest również miód. Dzięki spożywaniu jej z tym dodatkiem możemy zmniejszyć ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego, a dodatkowo poprawiamy jej smak – poleca portal Smakosze.

REKLAMA

Częstym dodatkiem jest ponadto cynamon. Dzięki niemu możemy poprawić trawienie. Innym składnikiem wpływającym na tę czynność jest olej kokosowy, dzięki któremu również możemy nieco zmienić smak kawy.

Podziel się: