Czekoladowe brownie w 10 minut

Czekoladowe brownie w 10 minut to wyśmienity wypiek, który smakuje obłędnie z dodatkiem gałki lodów śmietankowych czy po prostu z cukrem pudrem. Poznaj przepis!

To brownie jest wilgotnie, podwójnie czekoladowe i przepyszne w smaku. Do zrobienia ciasta wystarczą tylko 3 składniki, które na pewno masz w swojej kuchni. Ten przepis zawsze się udaje.

Czekoladowe brownie w 10 minut – wilgotne, mięciutkie i podwójnie czekoladowe

Składniki 

» 3 jajka
» 150 g czekolady mlecznej
» 4 łyżki mąki z orzechów laskowych (lub zwykłej pszennej jeśli nie masz orzechów)

Przygotowanie:

90 g orzechów laskowych podpraż w piekarniku – 180 stopni przez 10 minut, a potem usuń z nich łupinki i zmiel w malakserze na mąkę.

Jajka wbij do miseczki i ubij mikserem przez 5 minut na najwyższych obrotach. Czekoladę rozpuść w mikrofali i dodaj do jajek, następnie wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj mąkę z orzechów laskowych lub zwykłą pszenną i zmiksuj krótko.

Wlej masę do piekarnika i piecz brownie w 170 stopniach przez 15 minut. Po upieczeniu możesz posmarować wierzch nutellą, polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę