Dodaj szczyptę do gofrów. Będą chrupiące jak nigdy wcześniej

Dodaj szczyptę do gofrów
YouTube screen | Kuchnia Magdy

Dodaj szczyptę do gofrów, a będą obłędnie chrupiące. Mało kto zna ten patent, warto go poznać, bo gofry wychodzą rewelacyjnie. 

REKLAMA

Gofry to wyśmienity i szybki deser, podawany z wieloma różnymi dodatkami – owocami, bitą śmietaną, czekoladą. Muszą być chrupiące i lekkie, ale czasem zdarza się, że wychodzą bardzo zbite, ciężkie i elastyczne przez co nie chrupią. Aby zawsze wychodziły perfekcyjnie trzeba zastosować pewien patent. Sprawdź i wypróbuj.

Dodaj szczyptę do gofrów. Będą przepyszne i chrupiące

Dodaj do gofrów szczyptę sody oczyszczonej. Dzięki niej ciasto podczas smażenia w gofrownicy będzie pulchne i chrupiące. Sprawdź najlepszy przepis, który zawsze się udaje.

Składniki:

» 2 jajka
» szczypta sody oczyszczonej
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia
» 2 szklanki mleka
» 2 szklanki mąki
» 3/4 szklanki oleju słonecznikowego

REKLAMA

Przygotowanie: 

Białka ubij na sztywną i błyszczącą piankę. Do żółtek dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj. Dodaj piankę z białek, następnie delikatnie wymieszaj i smaż na dobrze rozgrzanej gofrownicy przez około 5-6 minut.

Podawaj z ulubionymi dodatkami, smacznego!

REKLAMA

Udostępnij: