pasta jajeczna

Pasta jajeczna wzbogacona o jeden składnik, nie traci w swojej wartości. Zyskuję nowy, bardzo specyficzny i wyrazisty posmak. Spróbuj przyrządzić pastę z przepisu poniżej, użyj podsmażonych pieczarek i przekonaj się sam.

Przepis na pastę jajeczną

Składniki:
– 6 jajek
– 2 małe cebule
– 200 g pieczarek
– 3 łyżki majonezu
– 1 łyżka musztardy
– sól/pieprz

Przygotowanie:
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, a w międzyczasie możemy pokroić drobno cebule i pieczarki. Podsmażamy cebulę, aby była lekko szklista i dodajemy do niej pieczarki. Na patelni składniki trzymamy do upieczenia i całkowitego odparowania wody. Następnie ugotowane jajka obieramy i rozdrabniamy widelcem, po czym dodajemy usmażoną mieszankę. Na koniec do naszych składników dodajemy majonez i musztardę, później mieszamy całość bardzo dokładnie doprawiając solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę