YouTube | Moje Gotowanie

Gotowanie jajek na twardo jest często stosowanym pomysłem przez wiele osób na pyszne i pożywne śniadanie. Popularnym problemem jest jednak ich pękanie podczas gotowania. Jak tego uniknąć?

Pękające jajka podczas gotowania niewątpliwie są mocno irytującą sytuacją. Niekiedy nawet możemy nie zdawać sobie sprawy z tego, dlaczego akurat w danym momencie dochodzi do takiej sytuacji.

Na szczęście istnieją metody, które pozwolą zapobiec takim sytuacjom. Najprostszym sposobem na uniknięcie tego problemu jest użycie pinezki lub igły.

Wystarczy przy ich użyciu zrobić małą dziurkę w skorupce (na zaokrąglonym końcu). Jest to doskonała droga do ucieczki dla pary wodnej, która jest odpowiedzialna za pękanie jajka podczas gotowania.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria