Fot. Pixabay.com

Mrożona ryba musi swoje odczekać, aby można ją było dalej przygotowywać? Wcale tak nie musi być! Istnieje pewien sposób, który pozwala na ekspresowe jej rozmrożenie, przy jednoczesnym zachowaniu wszystkich wartości odżywczych.

Ryba jest niewątpliwie jednym ze zdrowszych produktów, które mogą się pojawić na naszym obiadowym talerzu. Aby jednak mogła zapewnić odpowiednie wartości odżywcze, musi być odpowiednio przygotowana.

Sposób na rozmrożenie ryby w prawidłowy sposób jest bardzo prosty. Po wyjęciu jej z zamrażalnika, nie pozbywamy się foliowego woreczka. Nie wolno nam go również rozerwać.

Do miski wlewamy mleko w temperaturze letniej i wrzucamy do niej mrożone filety. Po kilku minutach ją wyciągamy, przekładamy na sitko i czekamy aż obcieknie. Potem jest gotowa.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria