Krówki w domowym wydaniu. Wybitna propozycja dla smakoszy słodyczy

Fot. Pixabay.com

Krówki niewątpliwie są tym rodzaje słodkości, przed którym mało kto jest w stanie się ugiąć. Ci, którzy chcą je przyrządzić w zaciszu własnej kuchni mogą to zrobić bez większego problemu.

REKLAMA

Od wielu lat krówki stanowią interesującą propozycję dla smakoszy słodkości. Poniższy przepis na ich domową wersję pokazuje, że każdy jest je w stanie przygotować bez większego problemu.

Składniki:

REKLAMA

puszka słodzonego mleka skondensowanego
190 g cukru
opakowanie cukru wanilinowego
50 g masła

Sposób przygotowania:

REKLAMA

Mleko skondensowane przelewamy do patelni, dodajemy oba rodzaje cukru i podgrzewamy, nieustannie przy tym mieszając. Robimy tak aż do momentu nabrania przez masę złocistej barwy. Po tym dodajemy rozdrobnione masło.

Po połączeniu się wszystkich składników, wyłączamy ogień i przelewamy masę do foremki z wyłożonym wysmarowanym masłem papierem do pieczenia. Czekamy aż ostygnie, a następnie wkładamy ją do lodówki. Kiedy stanie się twarda, kroimy na kawałki.

Podziel się: