Krucha czekoladowa krówka w 5 minut. Wystarczą tylko 3 składniki

Krucha czekoladowa krówka
YouTube Screen | Bestes Essen hier

Krucha czekoladowa krówka to świetny deser do kawy. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut, dlatego warto spróbować tego przepisu. 

REKLAMA

Każdy  z nas choć raz próbował domowych krówek. Najczęściej przygotowywane były z cukru, mleka, trochę śmietany, aromatu waniliowego. Jednak dzisiaj prezentujemy nieco inny, ale również przepyszny przepis na kruchą czekoladową krówkę. Jest naprawdę rewelacyjna w smaku, sprawdź przepis.

Krucha czekoladowa krówka – tak pyszna, że trzeba jej wypróbować

Składniki:

» 200 g czekolady gorzkiej
» 20 g masła
» 100 g mleka skondensowanego
możesz dodać dodatkowo: herbatniki, migdały, żurawinę

REKLAMA

Przygotowanie:

Czekoladę wrzuć do garnka, dodaj masło i podgrzewaj na małym ogniu do momentu, aż się rozpuszczą. Dodaj mleko skondensowane, a potem wymieszaj. Możesz dodać herbatniki, migdały lub żurawinę jeśli chcesz.

Całość przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw całość do lodówki na 2 godziny, a potem krój. Smacznego!

Podziel się: