Pieguski – ciasteczka z czekoladą. Kruche i przepyszne! Przepis

pieguski

Pieguski to przepyszny deser, który przygotujesz w kilka chwil. Poznaj przepis na kruche ciasteczka z czekoladą! Ich smak jest wyjątkowy i nikt się im nie oprze!

   

Ciasteczka z czekoladą – pieguski, są uwielbiane przez dorosłych i dzieci. Świetny dodatek do porannej kawy, dlatego można je zabrać do szkoły, a także do pracy jako przekąskę, albo poczęstunek.

Pieguski – pyszne i kruche ciasteczka z czekoladą

pieguski

Składniki:

– 1 kostki masła
– 3/4 szklanki drobnego cukru
– 2 dużych jajek
– 2,5 szklanki mąki pszennej
– 0,5 łyżeczki soli
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 150 g skrojonej mlecznej czekolady lub kropelek czekoladowych do zapiekania

   

Przygotowanie:

Masło i cukier utrzyj na gładką, jasną masę. Dodaj jajka i ucieraj, a potem dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wszystko dobrze zmiksuj, aż składniki się połączą.

Do masy dodaj posiekaną czekoladę lub kropelki czekoladowe. Dużą, płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Z masy formuj niewielkie kuleczki, następnie układaj na blaszce zachowując odstępy, delikatnie spłaszczyć.
Ciasteczka piecz około 13 minut w 180 stopniach Celsjusza.

I gotowe, smacznego!

Udostępnij:
     

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę