Przepis Ani Starmach na gofry. Trudno znaleźć lepszy!

Pexels.com

Gofry są ulubionym przysmakiem wielu Polaków podczas wakacji nad morzem, ale stanowią również pyszną propozycję na śniadanie. Poniższa propozycja Ani Starmach pozwala przygotować najlepszą ich wersję.

   

Składniki:

250 g mąki
250ml mleka
1 jajko
1 łyżka cukru
3 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

   

Sposób przygotowania:

Oddzielamy żółtka od białek. Białko odlewamy do osobnej miski i ubijamy na sztywną pianę, a żółtko w drugiej misce mieszamy z suchymi składnikami, mlekiem i olejem. Potem wszystko łączymy w jedną masę. Delikatnie mieszamy silikonową szpatułką.

   

Tak przygotowane ciasto wylewamy na skrzydła gofrownicy wysmarowane olejem lub roztopionym masłem. Smażymy do momentu, aż gofry się zarumienią.

Udostępnij:
   

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę