Fot. Unsplash.com

Masło czekoladowe jest kuszącą propozycją nie tylko dla największych łasuchów. Pyszna konsystencja i słodki smak zachwycają podniebienia wszystkich. Można je zrobić samemu!

Masło czekoladowe jest jedną z tych słodkich przyjemności, którą bez większego problemu możemy przygotować we własnym domu. Wystarczy użyć kilku składników i poświęcić 5 minut na przygotowania.

Składniki:

pół szklanki niesolonego masła o temperaturze pokojowej
pół szklanki pokruszonych kawałków czekolady
1 łyżka kakao w proszku
szczypta soli

Sposób przygotowania:

Kawałki czekolady roztapiamy w niewielkim rondelku. Następnie ubijamy masło, roztopioną czekoladę, kakao i szczyptę soli mikserem na gładką masę. Gotowe! Masło można podawać z tostami lub rogalikami.

Zobacz także przepis na smaczny mus czekoladowy:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria