Puszyste i mięciutkie babeczki
Pixabay

Puszyste i mięciutkie babeczki to wyśmienity i szybki wypiek. Mają 1 nietypowy składnik, który nadaje im lekkości i delikatności. Poznaj przepis i wypróbuj.

Babeczki uwielbiają wszyscy, bo są niezwykle ekspresowe. Sprawdzają się w każdej sytuacji, a zwłaszcza w przypadku niezapowiedzianych gości. Aby wyszły idealnie, potrzebny jest dobry przepis, dlatego poznaj niezwykłą recepturę z pewnym składnikiem, który nadaje babeczkom puszystości i lekkości. Dzięki temu są mięciutkie i dosłownie rozpływają się w ustach. Dzieci je uwielbiają!

Puszyste i mięciutkie babeczki. Ten składnik nadaje im lekkości

Puszyste i mięciutkie babeczki

Ten przepis na babeczki ma w swoim składzie serek Danio. To właśnie on sprawia, że po upieczeniu są bardzo puszyste, delikatne i niezwykle aromatyczne. Chrupiąca skórka i wilgotne wnętrze babeczek to duet idealny. Smakiem zachwycają każdego. Poznaj przepis.

Składniki:

» 2 jajka
» 50 g cukru
» 1 łyżeczka cukru waniliowego
» pół szklanki oleju
» 150 g serka Danio
» 1 szklanka mąki
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski, następnie rozmieszaj je energicznie. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz olej i wymieszaj. Wrzuć serek, a potem zmiksuj krótko i wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj tylko do momentu, aż składniki się połączą. Babeczki przelej do foremek, a potem piecz je w temperaturze 180°C przez 20-30 minut do suchego patyczka.

Po upieczeniu możesz polać babeczki polewą lub posypać cukrem pudrem. I gotowe, smaczego!

Udostępnij:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę