YouTube | Obżarciuch

Sałatka ziemniaczana pochodzi jeszcze z czasów PRL-u, choć na przestrzeni lat receptura się mocno zmieniała. Poniższy przepis z pewnością spodoba się każdemu, kto chciałby przypomnieć sobie dawne czasy.

Składniki:

6 sztuk ugotowanych ziemniaków
4 ugotowane jajka
garść kaparów
6-8 małych korniszonków
3 łyżki majonezu
koperek
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w plasterki ogórki i kapary. Na wierzch układamy jajka i koperek. Sałatkę ssolimy i pieprzymy. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria