Szaszłyk ze schabu. Pokochasz ten niezwykły przepis i smak

Szaszłyk ze schabu
YouTube Screen | Fleisch Rezepte von Irma

Szaszłyk ze schabu to niezwykła wersja, którą pokochasz za smak i aromat. Sekretem wyśmienitego smaku jest meksykańska marynata. Poznaj przepis.

REKLAMA

Czy kiedykolwiek jadłeś szaszłyk ze schabu w marynacie meksykańskiej? Jeśli nie to koniecznie musisz wypróbować tego nowego smaku. Można zrobić go w piekarniku i na grillu. Przepis znajdziesz poniżej.

Szaszłyk ze schabu. Przepis

Składniki:

» 1 kg schabu
» 4 duże ziemniaki
» 1 łyżeczka soli i pieprzu
» opakowanie boczku wędzonego
» 2 cebula
» pół łyżeczki papryki słodkiej
» ząbek czosnku
» 2 łyżki sosu sojowego
» 1 łyżka ketchupu
» 1 łyżeczka miodu i musztardy francuskiej

REKLAMA

Przygotowanie:

Schab pokrój w plastry o grubości 1 cm, następnie dopraw solą i pieprzem. Ziemniaki też pokrój w plastry wraz z cebulą. Do miseczki wsyp paprykę słodką, przeciśnięty ząbek czosnku, sos sojowy, ketchup, miód i musztardę francuską, następnie wymieszaj i wysmaruj marynatą plastry schabu.

Nakłuwaj mięso na dwa patyczki do szaszłyków, a potem dodawaj plaster ziemniaka, boczku i cebuli. Powstanie jeden, duży szaszłyk, następnie przełóż go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w 190 stopniach przez godzinę.

REKLAMA

Podawaj z surówką z czerwonej kapusty i ryżem, smacznego!

Podziel się: