Zamień bułkę tartą na ten składnik. Kotlety będą obłędnie chrupiące

Zamień bułkę tartą
YouTube screen | Nefis Yemek Tarifleri

Zamień bułkę tartą na ten składnik, a panierka do kotletów wyjdzie przechrupiąca i przepyszna. Poznaj przepis i koniecznie wypróbuj. 

REKLAMA

Czasem nudzi się klasycznie przygotowana panierka i to właśnie wtedy warto wykorzystać ten przepis. Nie ma w nim bułki tartej, a jej zamiennik – mąka orzechowa. Rewelacyjna do panierowania, ale też można użyć jej do naleśników i gofrów. To zdrowszy i pyszniejszy zamiennik bułki tartej i mąki pszennej.

Zamień bułkę tartą na ten składnik. Będziesz zaskoczony smakiem tej panierki

Składniki:

» mięso drobiowe lub wieprzowe
» mąka orzechowa do panierowania
» pół łyżeczki soli i pieprzu
» 2 jajka
» 1 ząbek czosnku
» odrobina mleka

REKLAMA

Przygotowanie:

 Mięso na kotlety rozbij, a do miseczki wbij jajka, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj pieprz oraz sól, a potem wlej trochę mleka. Wymieszaj dokładnie, następnie włóż rozbite kotlety i odstaw na co najmniej 20 minut.

Po tym czasie wyjmij je z lodówki i obtaczaj dokładnie w mące orzechowej. Smaż kilka minut z każdej strony, a potem podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego!

REKLAMA

Udostępnij: