Znajomy dodaje do mielonych starty owoc, który nadaje puszystości i wilgotności. Takich mielonych zdecydowanie nie jadłeś, dlatego koniecznie wypróbuj tego triku i zaskocz swoich bliskich ulepszonym smakiem.
Mielone mięso jest głównym składnikiem dań takich jak kotlety, pulpety, oszukane gołąbki. Nie potrzebują zbyt dużo przypraw oprócz soli, pieprzu i czosnku. Ale można sprawić, by były bardziej soczyste i aromatyczne po usmażeniu.
Znajomy dodaje do mielonych starty owoc. Mają przepyszny smak
O jaki owoc chodzi? O starte na tarce jabłko! Okazuje się, że to składnik, który nadaje smaku, pulchności, aromatyczności i wilgotności wielu daniom czy zupom. Dodając go do mielonego mięsa zadziała niczym spulchniacz, a wysoka zawartość błonnika sprawi, że kotlety będą łagodniejsze w trawieniu dla żołądka.
Ile jabłka dodać do mięsa? Wystarczy, że na 1 kg mięsa dodasz 1 starte jabłko – taka ilość z pewnością jest wystarczająca. A jeśli szukasz najlepszego przepisu na kotlety mielone, to zajrzyj tutaj. Pamiętaj o dodaniu do listy składników właśnie jabłka. Smacznego!