Rzuć kilka razy mięsem mielonym, a sprawisz, że będzie niezwykle smaczne. To rewelacyjny patent, którzy stosują szefowie kuchni w najlepszych restauracjach.
Czy kiedykolwiek słyszałeś o rzucaniu mięsem mielonym? To technika, która ma na celu poprawę struktury, konsystencji mięsa, co wpływa na smak po usmażeniu. Jak to zrobić? Sprawdź!
Rzuć kilka razy mięsem mielonym. Będziesz zachwycony efektami
W świecie kulinariów ciągle pojawiają się nowe trendy i eksperymenty, które mają na celu odkrycie nowych smaków. Jednym z rewelacyjnych patentów jest rzucanie mięsem mielonym. Może to wydawać się nietypowe, ale przynosi niesamowite doznania smakowe. Wystarczy, że w trakcie wyrabiania mięsa kilka razy uderzysz nim tak jak przy wyrabianiu ciasta drożdżowego. Ta prosta czynność sprawi, że włókna w mięsie bardziej się rozbiją, a to przełoży się na smak dania. Kotlety będą niesamowicie mięciutkie i soczyste. Można stosować ten patent także podczas przygotowania tatara wołowego. Wtedy smak mięsa będzie nie do opisania, dosłownie raj dla podniebienia. Spróbuj a nie pożałujesz.
Poznaj także przepis na wyśmienite kotlety mielone. Znajdziesz go tutaj.