Ta panierka jest 100 razy lepsza niż klasyczna. Jest chrupiąca, smaczna i niesamowicie komponuje się z mizerią i innymi surówkami. Poznaj przepis.
Kotlety to idealny pomysł na obiad, dlatego warto urozmaicić ich smak za pomocą nowej panierki z dodatkiem dużej ilości sera, bułki tartej i panko. To połączenie tworzy tak pyszną i chrupką panierkę, że dosłownie oszalejesz.
Ta panierka jest 100 razy lepsza niż klasyczna. Przepis
Składniki:
» pierś z kurczaka
» 2 jajka
» bułka tarta
» sól i pieprz
» panko
» ser żółty
» ząbek czosnku
Przygotowanie:
Pierś kurczaka rozbij na kotlety, a następnie dopraw solą i pieprzem. W misce wymieszaj bułkę tartą, starty ser, panko oraz dopraw solą i pieprzem, następnie wymieszaj.
Jajko wbij do miski i wymieszaj, a potem włóż kotlety. Panieruj w panierce i smaż na patelni z olejem. Podawaj z ziemniakami i surówką, smacznego!