REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaWkładam to do środka kotletów mielonych. Wychodzą soczyste i pyszne jak nigdy

Wkładam to do środka kotletów mielonych. Wychodzą soczyste i pyszne jak nigdy

Wkładam to do środka kotletów mielonych
fot. Pixabay

Wkładam to do środka kotletów mielonych. Poznałam ten trik we Włoszech. Daje niesamowicie pyszne efekty, a to wszystko dzięki jednemu składnikowi.

REKLAMA

Kotlety mielone uwielbiają prawie wszyscy, dlatego szczególnie często goszczą na naszych stołach. Czasem jednak nie wychodzą tak jakbyśmy chcieli i w efekcie są suche i zbite. Poznaj rewelacyjny patent, dzięki któremu kotlety będą wychodzić perfekcyjne za każdym razem. Kluczem jest 1 składnik, dobrze znany każdemu z nas.

Wkładam to do środka kotletów mielonych. Smak jest nie do opisania

Wkładam to do środka kotletów mielonych
fot. Pixabay

W całym patencie chodzi o włożenie kawałka masła czosnkowego do środka kotleta. Dzięki temu będzie soczysty, wilgotny i bardziej aromatyczny. W trakcie smażenia masło roztopi się wewnątrz i uwolni tłuszcze, a czosnek podkręci smak. Poznaj przepis.


Kotlety mielone z masłem czosnkowym. Przepis


Wkładam to do środka kotletów mielonych
fot. Pixabay

Składniki:
» 500 g mięsa mielonego
» 1 cebula
» pół kostki masła
» 2-3 ząbki czosnku
» sól, pieprz
» bułka namoczona w mleku
» 1 jajko
bułka tarta

REKLAMA

Przygotowanie:
Pół kostki masła lekko rozgnieć widelcem, a potem dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Uformuj z masła równy prostokąt, zawiń w folię i włóż do zamrażarki na 15 minut. W misce umieść mięso mielone, a cebulkę posiekaj, następnie podsmaż lekko na maśle i dodaj do mięsa. Dodaj sól i pieprz do smaku oraz namoczoną w mleku bułkę, następnie wyrób masę mięsną bardzo dokładnie.

Uformuj kotlety, a do ich środka dodaj pokrojone w kostkę zamrożone wcześniej masło. Upewnij się, że masło dokładnie obtoczyłeś mięsem i nie ma żadnych przecieków. Obtocz kotlety w bułce tartej, a następnie smaż z obu stron aż do uzyskania złocistej i chrupiącej skórki, a mięso w środku będzie odpowiednio ugotowane.

Ten prosty trik sprawia, że kotlety mielone staną się o wiele smaczniejsze. Dzięki temu będą prawdziwą ucztą. Sprawdź przepis na pyszne buraczki do kotletów, znajdziesz go tutaj.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA