Węgierskie ciasto w 15 minut. Moi bliscy je uwielbiają, a wszystko to dzięki wiśniom, które nadają wypiekowi niezwykłego smaku i aromatu.
Poznaj przepis na mięciutkie ciasto z wiśniami po węgiersku. Robi się je błyskawicznie, a składników jest tylko kilka. Podczas pieczenia zapach unosi się w mieszkaniu. Doprowadzisz do szaleństwa swoich sąsiadów. Palce lizać!
Węgierskie ciasto w 15 minut. Przepis
Składniki: blacha 26×18 cm
» 3 jajka
» 110 g cukru
» 1 łyżeczka cukru wanilinowego
» 130 g miękkiego masła
» 150 g mąki
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia
» 150 g wiśni
» płatki migdałów
Przygotowanie:
Do miski wrzuć miękkie masło, następnie dodaj cukier i cukier wanilinowy. Miksuj na pulchną masę, a potem dodawaj po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie dodawaj powoli do masy i mieszaj. Wyłóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie ułóż na wierzchu wiśnie.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 minut. Smacznego!
Zobacz również: Norweskie ciasto jest sto razy lepsze od karpatki. Znika z blachy w sekundę