REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodajesz ten składnik do sałatki jarzynowej? Psujesz jej smak!

Dodajesz ten składnik do sałatki jarzynowej? Psujesz jej smak!

Dodajesz ten składnik do sałatki

Sałatka jarzynowa to klasyk polskiej kuchni. Jej smak jest niepowtarzalny. Składa się z popularnych i dobrze znanych każdemu warzyw. Myślisz, że nie da się popsuć jej smaku? Okazuje się, że pewien składnik kompletnie rujnuje jej smak i aromat. 

REKLAMA

Jeśli myślisz, że zrobienie sałatki jarzynowej jest proste i nie da się popsuć jej smaku to jesteś w błędzie. Okazuje się, że dodanie pewnego popularnego składnika zupełnie nie pasuje i w dodatku psuje smak sałatki. Sprawdź, czy popełniasz ten błąd!

Dodajesz ten składnik do sałatki jarzynowej? Popełniasz błąd

Według znanej i lubianej restauratorki Magdy Gessler nie powinno dodawać się do sałatki cebuli. Procesy fermentacji, które zachodzą w cebuli psują cały smak i aromat jarzynowej, powodują nieprzyjemny zapach. Sałatka jarzynowa powinna składać się wyłącznie z marchewki, groszku, ziemniaka, ogórka kiszonego i jajka ugotowanego na twardo.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA