Dodajesz ten składnik do sałatki

Sałatka jarzynowa to klasyk polskiej kuchni. Jej smak jest niepowtarzalny. Składa się z popularnych i dobrze znanych każdemu warzyw. Myślisz, że nie da się popsuć jej smaku? Okazuje się, że pewien składnik kompletnie rujnuje jej smak i aromat. 

Jeśli myślisz, że zrobienie sałatki jarzynowej jest proste i nie da się popsuć jej smaku to jesteś w błędzie. Okazuje się, że dodanie pewnego popularnego składnika zupełnie nie pasuje i w dodatku psuje smak sałatki. Sprawdź, czy popełniasz ten błąd!

Dodajesz ten składnik do sałatki jarzynowej? Popełniasz błąd

Według znanej i lubianej restauratorki Magdy Gessler nie powinno dodawać się do sałatki cebuli. Procesy fermentacji, które zachodzą w cebuli psują cały smak i aromat jarzynowej, powodują nieprzyjemny zapach. Sałatka jarzynowa powinna składać się wyłącznie z marchewki, groszku, ziemniaka, ogórka kiszonego i jajka ugotowanego na twardo.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę