REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodajesz ten składnik do sałatki jarzynowej? Psujesz jej smak!

Dodajesz ten składnik do sałatki jarzynowej? Psujesz jej smak!

Dodajesz ten składnik do sałatki

Sałatka jarzynowa to klasyk polskiej kuchni. Jej smak jest niepowtarzalny. Składa się z popularnych i dobrze znanych każdemu warzyw. Myślisz, że nie da się popsuć jej smaku? Okazuje się, że pewien składnik kompletnie rujnuje jej smak i aromat. 

REKLAMA

Jeśli myślisz, że zrobienie sałatki jarzynowej jest proste i nie da się popsuć jej smaku to jesteś w błędzie. Okazuje się, że dodanie pewnego popularnego składnika zupełnie nie pasuje i w dodatku psuje smak sałatki. Sprawdź, czy popełniasz ten błąd!

Dodajesz ten składnik do sałatki jarzynowej? Popełniasz błąd

Według znanej i lubianej restauratorki Magdy Gessler nie powinno dodawać się do sałatki cebuli. Procesy fermentacji, które zachodzą w cebuli psują cały smak i aromat jarzynowej, powodują nieprzyjemny zapach. Sałatka jarzynowa powinna składać się wyłącznie z marchewki, groszku, ziemniaka, ogórka kiszonego i jajka ugotowanego na twardo.

ZOBACZ TAKŻE
REKLAMA