Posmaruj kanapki mięsem mielonym, a rezultat będzie zaskakujący i przede wszystkim przepyszny. O tej recepturze wiedzą tylko nieliczni, koniecznie wypróbuj.
Przepis na zapiekanki z chleba i mięsa mielonego to prawdziwy raj dla podniebienia. Ten niepowtarzalny smak z pewnością zapamiętasz na dłużej. Twoi bliscy będą prosić o dokładkę, a znajomi o przepis. To idealna propozycja nie tylko na kolację, ale też na domową imprezę. Receptura znajduje się poniżej.
Posmaruj kanapki mięsem mielonym. Ten przepis to hit
Składniki:
» 300 g mięsa mielonego
» 1 cebula
» 50 ml wody gazowanej
» 1 łyżeczka soli
» pół łyżeczki czarnego pieprzu
» pół łyżeczki włoskiej mieszanki ziół
» 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
» 1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
» 4 kromki chleba tostowego
» 180 g sera
Przygotowanie:
Chleb ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski wrzuć mięso mielone, dodaj posiekaną drobno cebulę. Dopraw pieprzem, solą, włoską mieszanką ziół, czosnkiem w proszku, słodką papryką, następnie zalej wodą gazowaną i dobrze wymieszaj.
Posmaruj każdą kromkę chleba mięsem, a potem posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu możesz polać gotowe zapiekanki ketchupem i gotowe. Smacznego!