składnik zupy pomidorowej
fot. screen Youtube / CALLEkocht – Omas Rezepte

Pomidorowa jest jedną z tych zup, które często goszczą na naszych stołach. Nic dziwnego, jest zdrowa, prosta w wykonaniu i przede wszystkim smaczna. Jednak dopiero z dodatkiem niecodziennego produktu nabiera wspaniale kremowej konsystencji.

Zupę pomidorową można przyrządzić na różne sposoby. Pospolity specjał kuchni polskiej będzie jeszcze lepszy, gdy połączysz go z odrobiną majonezu. Skutecznie zastąpi on śmietanę, sprawiając, że zupa wyjdzie smaczna i zdumiewająco kremowa.

Jak wzmocnić smak i polepszyć konsystencję zupy pomidorowej?

Zaskakujący dodatek sprawi, że pomidorowa nabierze charakteru. Dzięki dodaniu jedynie 2 łyżek słynnego sosu otrzymasz danie tak kremowe, jak nigdy dotąd. Zapomnij o śmietanie – zupa z majonezem będzie o wiele lepsza.

Nie zważając na to, czy gotujesz zupę na bulionie mięsnym, czy też wegetariańską odsłonę, łagodny smak majonezu wzorowo dopełnia kompozycję. Choć z pozoru połączenie wydaje się nietrafione, będzie bardzo zadowalające.

Idealnie kremowa pomidorowa zachwyca smakiem

Przygotowanie zupy pomidorowej z wyśmienitym dodatkiem nie jest trudne. Należy przyrządzić zupę tak jak zwykle, a majonez połączyć z zupą identycznie jak śmietanę, czyli na początku wymieszać trochę bulionu z odrobiną sosu i taką mieszankę przelać do garnka. Dzięki temu nie powstaną grudki.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę