Frytki są przekąską, która kusi wiele osób, niezależnie od przyjętych założeń dietetycznych. Co jednak najlepsze, bez większego problemu można ją przygotować we własnym domu, a niektóre przepisy sprawiają, że ich smak staje się znacznie lepszy.
Odpowiednio przygotowane w domowych warunkach frytki mogą smakować zdecydowanie lepiej, niż te kupowane w restauracjach. Jak się okazuje, podczas smażenia wystarczy pamiętać o jednym składniku, dzięki któremu będą one chrupiące i pyszne.
Zgodnie z zaproponowanym przez Radio Zet przepisem, wystarczy wzbogacić przepis na frytki o jeden składnik, dzięki któremu znacznie rzadziej będziemy się decydować na zakup gotowej przekąski.
Po wybraniu, obraniu i umyciu ziemniaków, następnie przechodzimy do dalszej obróbki. W każdej kuchni znajduje się tajemniczy składnik, który po dodaniu do surowych ziemniaków da zachwycające efekty.
Obrane i pokrojone ziemniaki wkładamy do miski z zimną wodą i dosypujemy do niej łyżkę cukru. Następnie całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Marynata przyrządzona w ten sposób sprawi, że frytki po wyjęciu z oleju będą wręcz rozpływać się w ustach.