REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaLekki i aksamitny sernik, który nie opada. Kluczowy jest 1 składnik

Lekki i aksamitny sernik, który nie opada. Kluczowy jest 1 składnik

Lekki i aksamitny sernik
Pixabay

Lekki i aksamitny sernik, który nie opada. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że jedynym kluczem do jego uzyskania jest jeden składnik.

REKLAMA

Sernik to jedno z najbardziej pysznych i lubianych ciast na świecie. Jest słodki, kremowy i aksamitny, dlatego świetnie pasuje na różne okazje. Jednak wielu z nas zmaga się z częstym problemem – sernik opada, nie jest pulchny i traci wygląd. Co zrobić, by uniknąć tego problemu? Sprawdź!

Lekki i aksamitny sernik, który nie opada. Pamiętaj o tym składniku

Okazuje się, że jedynym skutecznymi i kluczowym składnikiem jest ser zmiękczony, nazywany twarogiem homogenizowanym. To najlepszy składnik, który nada sernikowi lekkości i puszystości i sprawi, że nie opadnie. W odróżnieniu od tradycyjnego twarogu, ser homogenizowany jest miękki i aksamitny w konsystencji. A to znacznie ułatwia połączenie z innymi składnikami. Dzięki temu masa będzie jednolita, a sernik nie opada i nie traci swojego puszystego charakteru.

Warto o tym pamiętać i następnym przygotować sernik w ten sposób. Wystarczy zamienić twaróg na ser homogenizowany.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA