Lubisz chleb w jajku? Dodaj ten składnik, a będzie jeszcze smaczniejszy!

chleb w jajku

Chleb w jajku to danie pyszne i bardzo szybkie. Idealne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Zazwyczaj robimy to danie, kiedy nie mamy czasu przygotować czegoś bardziej wykwintnego na kolację czy śniadanie. Klasyczną wersję chleba w jajku każdy bardzo dobrze zna. Jednak jest pewien składnik, który znacznie urozmaici tę recepturę i wzbogaci smak!

   

Szybkie, proste i smaczne – takie dania lubimy najbardziej! Ale jeszcze bardziej lubimy je urozmaicać o różne, inne smaki. Jeśli lubisz chleb w jajku to koniecznie spróbuj zrobić je ze składnikiem, który nada wyrazistości i chrupkości!

Lubisz chleb w jajku? Dodaj ten składnik, a będzie jeszcze smaczniejszy

Ten składnik jest bardzo znany i każdy ma go w swojej kuchni. Mowa o serze! Dodaj ser do chleba w jajku, a będzie smakować obłędnie. Jak to zrobić? Zobacz przepis!

Składniki:

» 3 kromki chleba, najlepiej tostowego

» 2-3 jajka

» 2 łyżki słodkiej śmietanki 30%

» sól, pieprz

» ser żółty

» masło klarowane

   

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski, a następnie roztrzep rózgą kuchenną. Dodaj słodką śmietankę oraz dopraw solą oraz pieprzem, a potem wymieszaj. Ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach i dodaj do jajek oraz znów wymieszaj.

Zanurz chleb w jajku z serem, potem dokładnie obtocz z jednej i drugiej strony. Obie kromki mają wpić masę serowo – jajeczną, dopiero wtedy smaż na patelni z masłem klarowanym na złoty kolor. Podawaj z ketchupem lub bez. Smacznego!

   

Zobacz także przepis na pyszny, swojski chleb.


     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News