Prezentujemy recepturę, która przyda ci się na dziesiątki okazji. Sałatka rach-ciach jest różnorodna i bogata w smaku, a jej przygotowanie to pikuś. Z pewnością pokochasz tę kompozycję już po skosztowaniu pierwszego kęsa. Sprawdź przepis na sałatkę z groszkiem i jajkami.
Smaczna sałatka gotowa gotowa w kilka chwil
Sałatkę jarzynową może wkrótce strącić z podium sałatka rach-ciach. Jest mile widziana na stole podczas różnych okazji. Imieniny, impreza andrzejkowa, urodziny, rocznice i święta to dobry pretekst, by popisać się przed gośćmi swoimi zdolnościami kulinarnymi i wyczarować sałatkowe cudo.
Jej fenomen polega na tym, że jest wyjątkowo łatwa i błyskawiczna w wykonaniu. Natomiast lista składników jest króciutka. Oprócz jajek i groszku znajdziesz w surówce jabłko, por, ser żółty i ogórki konserwowe. Wszystko otula majonez. Mieszanka jest bezkonkurencyjna.
Przepis na sałatkę rach-ciach
Składniki:
3 jajka
puszka groszku konserwowego
1 duże jabłko
1 por (biały fragment)
3 ogórki konserwowe
pieprz i sól do smaku
100 g żółtego sera
2-3 łyżki majonezu
Wykonanie:
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, a potem posiekaj w kosteczkę.
Pora pokrój w półtalarki, wrzuć do naczynia, posyp solą i wyciśnij w dłoniach, by puścił wodę i nabrał miękkości.
Groszek odcedź z zalewy. Jabłka nie musisz obierać. Pokrój je w kosteczkę, tak samo, jak ogórki. Żółty ser zetrzyj na większych oczkach tarki.
Wszystkie produkty umieść w sporej salaterce, dopraw pieprzem i solą. Połącz sałatkę z majonezem i wymieszaj. Włóż ją do chłodziarki na 30 minut, aby przeszła smakami. Podawaj solo lub do obiadu. Smacznego.