Sernik opada po upieczeniu

Sernik opada po upieczeniu i jest zbity, suchy w środku? Okazuje się, że jest na to niezawodny sposób. Dzięki temu sernik będzie perfekcyjny. 

Sernik to obłędne w smaku ciasto i najbardziej popularne. Wykonanie wydaje się proste, ale okazuje się, że wcale tak nie jest. Często po wyjęciu z piekarnika sernik opada i nie jest puszysty. Co trzeba zrobić, żeby temu zapobiec? Zastosować jeden prosty trik.

Sernik opada po upieczeniu? Wystarczy pamiętać o tym triku

Najlepszym sposobem na to, by sernik nie opadł jest pieczenie w kąpieli wodnej. Wystarczy że obok blaszki z sernikiem położysz blachę wypełnioną wodą. Para wodna sprawi, że nie opadnie i będzie bardzo puszysty i kremowy. Warto więc o tym pamiętać, bo smak jest rewelacyjny. Pamiętaj także o tym, by nie otwierać drzwiczek piekarnika w trakcie pieczenia!

Najlepszy przepis na sernik znajdziesz ⇒ tutaj.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę