REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaZalewam zupkę chińską jajkiem. To inny wymiar smaku, byłam zachwycona

Zalewam zupkę chińską jajkiem. To inny wymiar smaku, byłam zachwycona

zupka chińska z jajkiem
fot. screen Youtube / Pyszne i łatwe

Czy wiecie, że prosty dodatek może całkowicie odmienić smak dobrze znanej każdemu zupki chińskiej? Dodanie do niej jajka to nie tylko sposób na wzbogacenie jej wartości odżywczych, ale przede wszystkim prawdziwa rewolucja w smaku. Sprawdź, dlaczego ten prosty trik warto wypróbować w swojej kuchni.

REKLAMA

Dlaczego warto dodać jajko do zupki chińskiej? Odpowiedź jest zaskakująca

Zupka chińska – chyba każdy z nas dobrze zna jej smak. Jest szybka w przygotowaniu, prosta i sycąca. Jednak jest bardzo często negowana za mało wartościowy skład. Dodanie do niej jajka to świetny sposób, aby wzbogacić ją o białko, witaminy i minerały. To świetnie podniesie wartość odżywczą zupki, ale również nada jej zupełnie nowego smaku i wymiaru, bo to danie z pewnością zasmakuje każdemu, kto jest fanem klasycznych zupek chińskich.

Chrupiący placek z zupki chińskiej z jajkiem – przepis

zupka chińska z jajkiem
fot. screen Youtube / Pyszne i łatwe

Składniki:
» 3 jajka
» 1 zupka chińska o smaku łagodnym
» papryka słodka do smaku
» ser tarty
» szczypior

Przygotowanie:
Wbij jajka do miski, a następnie rozmieszaj widelcem. Na patelnię wrzuć makaron z zupki chińskiej, rozkrusz go. Zalej całość wymieszanymi jajkami, a następnie dodaj przyprawy i paprykę słodką. Wrzuć szczypiorek, a potem przełóż całość na patelnię i ułóż tak, jak omlet, następnie podsmażaj przez 4-5 minut. Posyp wierzch startym serem, a kiedy placek stanie się chrupki, przełóż na drugą stronę i podsmażaj tak samo, aż do momentu, kiedy ser stanie się chrupki. Przełóż na talerz i gotowe! Smacznego!

REKLAMA

ZOBACZ TAKŻE
REKLAMA
REKLAMA