Zrób mielone w ten sposób, a nie pożałujesz. Ten przepis jest fenomenalny i w dodatku bardzo prosty. Sprawdź i zaskocz swoich bliskich.
Kotlety mielone najczęściej robimy bez panierki, ale okazuje się, że jest pewien przepis, który przełamuje schematy. Zrobione kotlety w ten sposób będą zaskakujące w smaku i pięknie prezentują się na talerzu. Dodatek sera w środku i chrupiąca panierka to zupełnie inny wymiar kotletów mielonych. Sprawdź przepis.
Zrób mielone w ten sposób. Ich smak zaskoczy każdego
Składniki:
» 150 g mielonej wołowiny
» 150 g mielonej wieprzowiny
» pół cebuli
» 3 łyżki bułki tartej
» pół łyżki mielonego czosnku
» pół łyżeczki soli i pieprzu
Panierka:
» mąka uniwersalna
» 1 jajko
» bułka tarta
» ser mozzarella
Przygotowanie:
Cebulkę drobno posiekaj, a potem przełóż do miseczki i dodaj odrobinę oleju. Podsmaż na delikatnym ogniu, aż się zarumieni i zdejmij z patelni. Do miseczki wrzuć mięso mielone wieprzowe i wołowe, następnie dodaj cebulę, czosnek, sól, pieprz, bułkę tartą.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Formuj z mięsa kotlety, a w środku umieść ser i dokładnie uformuj, by podczas smażenia nie wypłynął. Kotlety panieruj kolejno: mąka, jajko, bułka tarta.
Smaż kotlety na głębokim tłuszczu przez kilka minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego!