Zupa pomidorowa w nowym wydaniu. 1 składnik podrasuje jej smak

zupa pomidorowa
fot. screen Youtube / CALLEkocht – Omas Rezepte

Klasyczna „pomidorówka” jest jedną z najpopularniejszych zup, jakie goszczą na naszych stołach. Łatwo się ją przyrządza i nieźle komponuje się z różnymi dodatkami. Może być pierwszym daniem w czasie odświętnych posiłków w rodzinnym gronie albo szybkim obiadem po pracy. Aby podbić jej smak, warto dodać do niej ksylitol, czyli cukier brzozowy. Jeśli nie masz go w swojej kuchni, to z pewnością znajdziesz go w sklepie na półce ze zdrową żywnością.

REKLAMA

Prosty sposób na ulepszenie smaku zupy pomidorowej

Zupa pomidorowa będzie smakowała niczym z najlepszej restauracji, jeśli dodasz do niej trochę cukru brzozowego. Sprawi on, że potrawa nabierze słodkawego smaku, a zarazem zmniejszy jej kwaskowatość. Ksylitolu używaj jednak z umiarem, dwie łyżki tego słodzika na litrowy garnek bulionu w zupełności wystarczą.

Zupa pomidorowa – jak ją podawać?

Pomidorową można podawać na różne sposoby. Genialnie smakuje z dodatkiem ryżu lub makaronu, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zjeść ją w towarzystwie świeżego, chrupiącego pieczywa. Poza tym warto pokusić się o jej wariant z kaszą jaglaną. Aby na talerzu wyglądała jeszcze apetyczniej, można udekorować ją posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.

REKLAMA

Udostępnij: