To ciasto zachwyci smakiem każdego smakosza. Jest proste, szybkie i niezwykle smaczne. Zrobisz je dosłownie w 20 minut.
Ciasto z pieczonych rurek z ciasta francuskiego, wiśni i pysznego kremu to prawdziwy raj dla podniebienia. Jest błyskawiczne w przygotowaniu i banalne w wykonaniu. Poznaj przepis, który znajduje się poniżej.
To ciasto zachwyci smakiem każdego. Pyszne i szybkie
Składniki:
» 3 rolki ciasta francuskiego (po 275 g)
» 700 g wiśni ze słoika
» 1 jajko
Krem:
» 330 g serka mascarpone
» 4 szklanki kwaśnej śmietany
» 390 g mleka skondensowanego
Przygotowanie:
Z każdej rolki ciasta francuskiego wykrój po 6 równych pasków, następnie ułóż na każdym z nich wiśnie w jednym rządku i zwiń w rulonik. Ułóż na blaszce, a potem posmaruj rozmieszanym jajkiem. Piecz w temperaturze 200 stopni w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut.
Serek mascarpone zmiksuj z kwaśną śmietaną, a potem dodaj mleko skondensowane i ponownie miksuj. Układaj w blaszce warstwy: rulony z ciasta i wiśni, a na to krem aż do wykończenia składników. Wierzch możesz posypać wiórkami kokosowymi, albo tartą czekoladą tak jak lubisz. Smacznego!