Zawiń ciasto francuskie z tym składnikiem, a nie pożałujesz. To smak, który zapamiętasz na długo, a znajomi będą błagać cię o przepis.
Ciasto francuskie zazwyczaj kojarzy nam się z faszerowaniem go na słodko – kremem czekoladowym, konfiturą, dżemem. Ten przepis zachwyci każdego, kto wypróbuje wersji z dodatkiem serka topionego i szynki. Będziesz zachwycony, bo to prawdziwy raj dla podniebienia. Przepis znajdziesz poniżej.
Zawiń ciasto francuskie z tym składnikiem. Efekty będą niesamowite
Składniki:
» 1 opakowanie ciasta francuskiego
» 150 g szynki
» 150 g topionego serka
» 1 jajko
» tarty ser do posypania
Przygotowanie:
Ciasto francuskie wykrój na okrągły placek, a potem podziel je na 12 części. Poukładaj na każdej z nich plasterek szynki i kawałek sera topionego, następnie zawiń szczelnie w rogalik. Układaj na blaszce z papierem do pieczenia, a potem posmaruj jajkiem i posyp serem.
Piecz w piekarniku, w 200 stopniach przez około 20 minut do zarumienienia. Podawaj z sosem czosnkowym. Smacznego!