Ciasto czekoladowe z nietypowym składnikiem zachwyci każdego kto go wypróbuje. Jest obłędne w smaku, dosłownie się rozpływa w ustach.
To najbardziej rozpływające się w ustach ciasto, jakie kiedykolwiek jadłeś. Dzieci je wprost uwielbiają. Jest obłędnie czekoladowe i ma jeden niesamowity składnik – mascarpone. W dodatku w jego składnie nie ma ani mąki, ani cukru. Przepis znajduje się poniżej.
Ciasto czekoladowe z nietypowym składnikiem. Przepis
Składniki:
» 250 g mascarpone
» 3 jajka
» 1 cały banan
» 40 g skrobi
» 200 g mlecznej czekolady
Przygotowanie:
Serek mascarpone przełóż do miseczki i dodawaj po jednym jajku miksując mikserem. Dodaj rozgniecionego banana, skrobię i rozpuszczoną czekoladę. Przelej ciasto do formy (22cm) i piecz ciasto w 180 stopniach przez 35 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać ciasto posypką czekoladową i gotowe. Smacznego!