Najszybsze ciasto na świecie, a w dodatku przepyszne w smaku. Goście są zachwyceni za każdym razem, dlatego ciasto znika z blachy w przeciągu kilku minut. Zawsze robię dwie blaszki za jednym razem i nie zostaje nawet okruszek.
Poznaj przepis na najprostsze i zarazem pyszne, szybkie ciasto z lukrem cytrynowym. Tylko kilka składników i pyszny wypiek gotowy. Dzieci uwielbiają ten smak! Recepturę i przygotowanie znajdziesz poniżej.
Ciasto najszybsze na świecie – przepis
Składniki:
» 3 jajka
» 1/3 szklanki oleju
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia
» 1 szklanka mąki pszennej
» pół szklanki cukru
» szczypta soli
Przygotowanie:
Jajka ubij z solą i cukrem na puszystą masę, a potem dodaj olej. Zmiksuj, a potem dodawaj stopniowo wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Przelej do blaszki 24 cm, a potem piecz w 170 stopniach około 35 minut – do suchego patyczka. Gdy wystygnie, polej obficie lukrem. Smacznego!