Usmaż ziemniaki z tym dodatkiem, a twoi bliscy będą zachwyceni tym połączeniem smaków. Poznaj przepis i przekonaj się, jakie to pyszne.
Ziemniaki to jedno z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Podaje się je w różnych formach – gotowane, pieczone, puree czy frytki. Jednak usmażone ziemniaki to zupełnie inny poziom doznań smakowych. Są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i mają intensywny, głęboki smak, który sprawia, że trudno się im oprzeć. A usmażone z kapustą kiszoną, mają wyjątkową nutę, która doskonale kontrastuje z ziemniakami.
Ziemniaki smażone z kapustą kiszoną. Przepis
Składniki:
» 700 g ziemniaków
» 2 małe cebule
» olej
» 400 g kapusty kiszonej
» rozmaryn, sól i pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie ćwiartki, a następnie umyj je pod zimną wodą. Osusz, a potem dopraw solą, pieprzem, rozmarynem. Dodaj trochę oleju i odstaw. Na patelni podsmaż cebulkę posiekaną drobno, a potem wrzuć kapustę kiszoną. Dodaj ziemniaki i smaż na średnim ogniu 20 minut. Smacznego!