ShareInfo.plKulinariaO takim sposobie na skrzydełka nie słyszałeś. Chrupią, aż uszy się trzęsą

O takim sposobie na skrzydełka nie słyszałeś. Chrupią, aż uszy się trzęsą

Chrupiące skrzydełka
fot. Pixabay

Chrupiące skrzydełka z kurczaka to coś, co uwielbia każdy. To szybki i pyszny pomysł na obiad, grilla, ale też jako przekąska na imprezie domowej. Poznaj sposób, który sprawi, że każdy kto ich spróbuje, oszaleje z podziwu nad ich smakiem i chrupkością. 

REKLAMA

Ten sposób na skrzydełka jest rewelacyjny. Jeśli lubisz chrupać, to koniecznie musisz go wypróbować. Nie jest skomplikowany, bo wystarczy dodać jeden prosty składnik – każdy ma go w swojej kuchennej szafce.

Ta posypka sprawia, że skrzydełka chrupią nie z tej ziemi

O jaki składnik chodzi? Mowa o mące ziemniaczanej. To ona sprawi, że skórka skrzydełek będzie chrupiąca jak nigdy dotąd. Jak to zrobić?

Wystarczy przyprawić skrzydełka ulubionymi przyprawami, następnie dokładnie wymieszać i posypać całość łyżką mąki ziemniaczanej. Wymieszać i wstawić do piekarnika. Dzięki temu będą chrupkie i bardzo smaczne. Zaskoczysz się smakiem, a twoi znajomi będą błagać o dokładkę i przepis.

REKLAMA

Zobacz również:
REKLAMA