Justyna Żyła bardzo często publikuje w mediach społecznościowych przepisy na pyszne dania. Była żona popularnego skoczka narciarskiego tym razem zaproponowała przepis na flaczki.
Na swoim kanale na YouTube ,,UwaŻyła” blogerka zamieściła przepis na flaczki. Według gwiazdy, danie to zasmakuje nawet najmłodszym. Czy tak rzeczywiście jest? Pora to sprawdzić!
Składniki:
0,5 kg flaczków
rosół na kościach wieprzowych
ocet spirytusowy
przyprawy do smaku (pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, ziele angielskie)
Sposób przygotowania:
Gotowe i oczyszczone flaki zalewamy świeżą wodą. Po pozbyciu się niechcianego zapachu, zalewamy je gotowym rosołem wołowym i dodajemy przyprawy pieprz, majeranek, ziele angielskie i gałkę muszkatołową. Pod sam koniec wystarczy, że dodamy do nich 1,5 łyżeczki octu spirytusowego.