Budyń niewątpliwie jest jednym z ulubionych przysmaków dzieci, ale także dorosłych. Wersja jaglana absolutnie nie jest pod tym względem odmienna, a z dodatkiem owoców stanowi jeszcze przyjemniejszy pomysł na posiłek.
Budyń jaglany jest znakomitym rozwiązaniem na sycący i wartościowy odżywczo deser. Możliwość dodania do niego owoców sprawia, że jego smakiem zachwycać będą się wszyscy.
Składniki:
1 dojrzały banan
2,5 szklanka mleka
1 szklanka kaszy jaglanej
4 łyżki miodu
2 musy owocowe z mango i marakują Holle
owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości i wchłonięcia się mleka. Po ostudzeniu dodajemy banana i blendujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy musy owocowe oraz miód, po czym dokładnie mieszamy.