Ciasteczka o niezwykłym smaku, które pokochają zwłaszcza najmłodsi smakosze. W dodatku przygotujesz je migiem, bo składają się tylko z dwóch składników! Poznaj przepis i koniecznie wypróbuj!
Do wykonania tych ciasteczek potrzebujesz dwóch składników. Nie wymagają nawet mąki i są bez jajek, a nawet bez mleka! Ich smak zachwyci każdego, bo jest niezwykle aromatyczny i wyrazisty. Przedstawiamy przepis na najszybsze i pyszne ciasteczka!
Ciasteczka o niezwykłym smaku. Wystarczą 2 składniki!
Składniki:
» 122 g masła orzechowego
» 30 g płynnego lub roztopionego miodu gryczanego
Przygotowanie:
Do miski dodaj masło orzechowe i wlej miód. Jeśli jest twardy, to wystarczy, że rozpuścisz go na niewielkim ogniu. Wszystko mieszaj energicznie do momentu, aż całość się połączy w jednolitą masę – bardzo gęstą, przypominającą ciasto kruche.
Weź małą łyżeczkę, a potem nabieraj porcje na ciastka i formuj kulki, tak jak kotlety mielone. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętaj o odstępach. Piekarnik nagrzej do 170 stopni i piecz ciasteczka przez 10-15 minut.
Po upieczeniu pozwól im troszkę ostygnąć, a potem możesz się nimi zajadać! Smacznego!