Zrób ziemniaki w ten sposób, a nie pożałujesz. Ten trik sprawdzi się zwłaszcza wtedy gdy mamy ochotę na chrupiące ziemniaki, ale brakuje nam czasu na ich pieczenie w piekarniku. Wypróbuj tego przepisu, a z pewnością zostanie z tobą na dłużej.
Nie masz czasu na pieczenie ziemniaków, a chcesz, by były chrupiące? Sprawdź nasz rewelacyjny sposób, dzięki niemu będą chrupiące, niezwykle soczyste wewnątrz i idealnie doprawione. Wystarczy, że będziesz mieć pod ręką dużą patelnię. Poznaj rewelacyjną wersję na przygotowanie nieco innych, ale bardzo smacznych ziemniaków do obiadu.
Ziemniaki z patelni – błyskawiczne, chrupiące i pyszne
Składniki:
» pół kg młodych ziemniaków
» łyżeczka soli
» pół łyżeczki mielonego pieprzu
» 1/4 łyżeczki przyprawy curry, czosnku granulowanego
» oregano do smaku
» 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Ziemniaki obierz i umyj w zimnej wodzie, następnie pokrój je na 4 części. Dodaj do miski, zalej wodą i dodaj łyżeczkę soli. Odstaw je na 10 minut i po tym czasie gotuj przez 15 minut. Odcedź je, a następnie przygotuj marynatę.
Do małej miseczki wsyp wszystkie przyprawy oraz olej, a potem wymieszaj i polej na ziemniaki. Wymieszaj je delikatnie i podsmażaj na rozgrzanej patelni przez 5-10 minut, aż będą chrupiące. Na koniec posyp je koperkiem.
I gotowe! Takie ziemniaczki będą idealnym dodatkiem do wielu dań obiadowych. Smacznego!