Zastąp mąkę tym składnikiem, a będziesz zaskoczony efektem. Naleśniki wyjdą obłędnie puszyste i mięciutkie. Warto wypróbować tego przepisu.
Naleśniki to popularne placki podawane na słodko i wytrawnie. Najczęściej jemy je z ulubionym dżemem i bitą śmietaną, owocami. Ich wykonanie nie zajmuje wiele czasu, dlatego są rewelacyjnym pomysłem na szybkie danie.
Zastąp mąkę tym składnikiem, będziesz zachwycony smakiem naleśników
Zrób naleśniki z budyniem śmietankowym zamiast mąki. Dzięki temu będą obłędne w smaku, bo budyń nada im niezwykłego aromatu i delikatności. Poznaj przepis.
Składniki:
1 budyń śmietankowy (40g)
1 jajko
120 ml mleka
skórka otarta z cytryny
1 łyżka masła klarowanego lub oleju
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksuj na gładkie ciasto bez grudek, następnie odstaw na 15 minut, by odpoczęło. Po tym czasie rozgrzej patelnię i posmaruj ją lekko masłem. Smaż cienkie warstwy naleśników, a potem podawaj z ulubionymi dodatkami.
I gotowe, smacznego!