Dodaj garść do tłuczonych ziemniaków, a odmienisz ich smak na lepsze. Ten składnik idealnie pasuje do gotowanych ziemniaczków. Sprawdź i wypróbuj.
Tłuczone ziemniaki to popularne dodatek do dań mięsnych w wielu kuchniach na całym świecie. Jednakże, dodanie pewnego popularnego składnika do może odmienić ich smak i sprawić, że będą one jeszcze lepsze. O jaki składnik chodzi? Sprawdź poniżej.
Dodaj garść do tłuczonych ziemniaków. Będziesz zaskoczony ich pysznym smakiem
Boczek to jeden z ulubionych składników wielu szefów kuchni. Jest tłusty i nadaje potrawom intensywności smaku, a także aromatu. Warto dodać go do ugotowanych, tłuczonych ziemniaków. Dzięki temu uzyskasz wspaniałe połączenie smaków. Najpierw pokrój boczek w małe kawałki i podsmaż na patelni. Gdy będzie już chrupiący i złocisty to dodaj go do ugotowanych i ugniecionych ziemniaków. Boczek można także wrzucić do ziemniaków jeszcze na etapie gotowania – wtedy smak będzie bardziej intensywny.
Boczek rozpuszcza się w ciepłych daniach a to doda ziemniakom bardzo kremowej i gładkiej konsystencji. To połączenie sprawi, że takie ziemniaczki będą idealne jako dodatek do wielu potraw mięsnych, ale też jako samodzielna przekąska. Nie ma nic lepszego niż aromatyczne, chrupiące kawałki boczku w towarzystwie kremowych, tłuczonych ziemniaków. To idealna propozycja na obiad lub kolację, która zachwyci każdego smakosza.