Dodaj szczyptę do gofrów, a będą obłędnie chrupiące. Mało kto zna ten patent, warto go poznać, bo gofry wychodzą rewelacyjnie.
Gofry to wyśmienity i szybki deser, podawany z wieloma różnymi dodatkami – owocami, bitą śmietaną, czekoladą. Muszą być chrupiące i lekkie, ale czasem zdarza się, że wychodzą bardzo zbite, ciężkie i elastyczne przez co nie chrupią. Aby zawsze wychodziły perfekcyjnie trzeba zastosować pewien patent. Sprawdź i wypróbuj.
Dodaj szczyptę do gofrów. Będą przepyszne i chrupiące
Dodaj do gofrów szczyptę sody oczyszczonej. Dzięki niej ciasto podczas smażenia w gofrownicy będzie pulchne i chrupiące. Sprawdź najlepszy przepis, który zawsze się udaje.
Składniki:
» 2 jajka
» szczypta sody oczyszczonej
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia
» 2 szklanki mleka
» 2 szklanki mąki
» 3/4 szklanki oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
Białka ubij na sztywną i błyszczącą piankę. Do żółtek dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj. Dodaj piankę z białek, następnie delikatnie wymieszaj i smaż na dobrze rozgrzanej gofrownicy przez około 5-6 minut.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, smacznego!