Dodaj szczyptę do kopytek, a zaskoczysz się bardzo pozytywnie efektem. Kopytka z tym składnikiem wychodzą przepyszne za każdym razem. Sprawdź świetny trik kulinarny.
Kopytka to pyszny dodatek z ziemniaków do obiadu. To świetna alternatywa dla klusek śląskich i gotowanych ziemniaków. Kopytka można podawać też z cebulką i boczkiem. Ich przygotowanie wydaje się być proste, ale wielu osobom przydarza się częsty problem. Po ugotowaniu stają się zbite i twarde, a to nie smakuje dobrze. Okazuje się, że jest na to świetny patent i dzięki niemu pożegnasz się z tym problemem raz na zawsze. Wystarczy dodać szczyptę do masy, a będą mięciutkie, pulchne i przepyszne w smaku.
Dodaj szczyptę do kopytek. Będą rozpływać się w ustach
Aby mieć pewność, że kopytka wyjdą nam miękkie i pulchne wystarczy dodać do masy większą szczyptę proszku do pieczenia. Dzięki niemu możesz zapomnieć o wpadce, a twoi bliscy będą zachwyceni smakiem puszystych jak chmurka kopytek. Poznaj przepis.
Składniki:
» 1 kg ziemniaków
» 200 g mąki
» 1 jajko
» 1 łyżeczka soli
» większa szczypta proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie a potem rozgnieć praską i pozostaw do wystudzenia. Dodaj mąkę, jajko, sól oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj, następnie uformuj cienki pasek masy, a potem wykrajaj kopytka.
Gotuj w lekko posolonej wodzie z dodatkiem oliwy, a następnie podawaj kopytka jako dodatek do obiadu lub z okrasą. Smacznego!